Arestimaja ümberehitus

Hullumaja! Minu Pereneine on ilmselgelt puhta hulluks ära läinud.
Kujutage ette- pikutan ma rahulikult ahju otsas, kodus on vaikne, tööpäev, lasen silmakesegi looja... Ja järsku kuulen ma lukuaugus raginat ja arvan juba, et ju Perenaine on koju jõudnud, see tähendab teadagi mida- musisid, kallisid ja täis krõbinakaussi, muu verbaalne nunnutus veel sinna otsa. Kalpsasin pahaaimamatult tulijale vastu ja mida ma näen- tulevad kaks meest (ma arvasin esiti, et need on vargad) ja lähevad kohe minu arestimajja. Igaks juhuks varjusin magamistuppa, voodi alla, järsku ongi vargad, keda eelkõige huvitavad väiksesed kenad kassikesed. Ja siis hakkasid need mehed lõhkuma. Täitsa rahulikult hakkasid lõhkuma meie arestimaja!
Ma nii ootasin, et ehk lõpuks tuleb Perenaine ka koju ja lööb need barbarid ja maradöörid minema. Ja siis ta tuligi. Ja täitsa rahulikult ütles kuttidele tere ja kuidas läheb ja muu sihuke viisakusjutt... Tuli välja, et need polnudki vargad ja maradöörid, need olid hoopis remondimehed ja et meil algas arestimaja renoveerimine... 
KÕIK on segamini! Kõikides kohtades on mingid kotid ja kastid ja kõik on segamini... Mul on muidugi tore seal turnida ja muidu on ka vahva sest remondimees on päris kena tegelikult, teeb mulle pai ja puha aga üks asi mulle kohe üldse ei meeldi- jummal, mis häält ta tööriistad teevad! Ma istusin päris kenasti Perenaise süles, kui remondipoiss järsku midagi mürisema pani. Issver, kuidas ma ehmatasin ja liduma pistsin. Sellest on nüüd Perenaise õlal ja seljal ja vist ka kaelal pikad kriimud ja vermed. Aga ma ei vabanda ka, ise on ta selles süüdi, mida ta orgunnib siis koju sihukese asja!
Ja tegelikult tahaks ma teada, mis tingis arestimaja ümberehituse. Et kas ma hakkan nüüd seal istuma rohkem või vähem või mis värk üldse hakkab  olema. Peab mõtlema...
Remondi tulemusena on mul nüüd nina natuke lilla. Ei, ma ei ole jooma hakanud. Ma lihtsalt läksin Remondipoisile appi seina mingi kummilaadse asjaga kokku määrima ja siis vist natuke, kogemata, panin ma nina vastu seina, mis juba oli selle asjaga koos. Nüüd on mul nina lilla ja Perenaine ei jõua mind ära norida, hüüab mind Kummininaks. Loodetavasti kulub see jama kunagi ikka maha, eksju?
Ja üldse on Perenaine väga nipsakas. Vaatas mind ühel päeval pikalt ja ütles, et ma meenutavat talle kedagi aga ta ei suuda välja mõelda, et keda täpselt. Ma lahkelt keerasin ennast igat pidi, et ehk vaene vanainimene saab sellest abi ja mälu tuleb tagasi. Oh, oleks ma teadnud, oleks ma vaid teadnud...
Ühel hetkel Perenaine hõiskaski, et "meelde tuli, sa oled nagu Eddy ja Mürts Jääaja multikast aga sa oled Eddy ja Mürts ühes pudelis, noh nagu šampoon ja balsam :P" Ma vaatsin teda selle peale mürgise pilguga ja ütlesin, et sel juhul on tema mammut Elly. Rohkem meil Jääaja multikast juttu olnud pole.
Aga ega me kogu aeg ka ei jagele. Täna tegi Perenaine mulle näiteks tihasetsirkuse. Riputas akna taha mitu-mitu palli linnutoidu mune ja sättis mulle aknalauale padja ka, et ma paremini neid linnukesi varitseda saaksin. Äge! Ega tihaseed väga söömas käia ei julge, sest ma jooksin linnujahi käigus suure hooga peaga vastu klaasi aga sellest pole midagi, vahva on ikka.
Saaks juba see remont läbi, ma kohe tahaks näha, mida nad selle arestimajaga ette võtavad siis.
Kuidas teile talv meeldib ja kas teie Perenaised ka vahest hulluks lähevad või on minu oma mingi erijuhtum?

Comments

  1. Oih, kulla, Nööbike, millised üleelamised! Loodetavasti, on see Fremont varsity läbi- arestimaja on ju väike, kaua seal ikka lõhkuda saab. ;)
    Tihasetsirkus on väga lahe. Meil ka köögiakna taga selline. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Remont ikka varsti läbi. :) Minu Perenaise arvuti peab end minust targemaks ja muudkui parandab seda, mis kirja pandud.

      Delete
    2. Need arvutid on saatanast jah, kõik lollused ongi Perenaine selat lugenud. Selle asemel, et mulle hiirekesi viltida, istub muudkui seal ja loeb lollusi...

      Delete
  2. Meil nad plaanivad siin ka suvel remontima hakata, ootan igatahes suure huviga :) Ise tegin algust ka juba, närisin kipsplaadi nurki ära ja üks äge vaibaharutus on mul ka praegu pooleli, nagunii see vaip peale remonti enam esikusse ei sobi... millegipärast sain pahandada hoopis. Aga no nii ägedalt hargneb :)
    Ja see mõnus lumi väljas... oh Nööp, tead kui äge on seal pehmes lumes tuuritada.
    Tervitades,
    Ruudi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuuuu, Ruudi! Lumi on jäka! Ainult aknast olen ma nõus seda vaatama ja helbekesi püüdma. Aga külm võiks küll olla, siis ma tohin Perenaise kaisus magada...

      Delete
  3. Seda tihaste trallimist söögimaja juures on aknast loomulikult väga äge vaadata. Aga mina olen neid linnukesi näinud oma 7 eluaasta jooksul juba küll ja küll. Ma tean väga hästi, et mõne tegelase olen ma täiesti võimeline kinni püüdma. Harva küll, aga siiski. Ja ausalt öeldes..... silm vajub kinni neid soojast toast läbi akna vaadates..... Õues on külm ja lumine ja käin seal praegu ainult lühemaid ringe tegemas. Õnneks sain Perenaise ja Peremehega kaubale, et võin öösel toas magada. Nojah, nad ei suutnud kuidagi mõista minu umbes kell 4 tekkivat õuesoovi..... Nüüd ma siis pingutan hambad ristis, et ei lähe öösel Perenaise kõrva äärde kräunuma. No temal on haledam süda ja ergem uni. Peremees.... nii palju ei viitsi isegi mina näuguda, et tema üles ärkaks. Hommikune õuetiir on mul tehtud ja nüüd on aeg Perenaise pooliku kampsuni peal uneleda. Kim Saaremaalt PS Remondimehed koos oma masinatega lähevad teilt varsti ära, aga ütle, kulla laps, kuhu ma meie majast tolmuimeja saaksin saata???

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts