Loomal ikka looma jõud

Mehed on imelikud. Nagu see Intski. Muidu selline suur, paks ja rahulik poiss (no ta sööb neid rahustavaid krõbinaid ka ju) aga ma ei tea, mis imeasi talle täna sisse läks.
Me oleme hakanud natsa paremini läbi saama. Eriti hästi hakkasime me läbi saama siis, kui Naabritädi Intsu rõdule rihmaotsa pani. Teate, see rihm rahustas Intsu päris hästi- ta ei saa nüüd mind enam pikali joosta ja minu Perenaise voodisse ta ka enam nii lihtsalt ei saa tormata. Nagu kommunistid neljakümnendal, enne kui arugi saad on nad sul voodis, nagu minu Perenaine pisukese ärritusega iga kord ütles, kui ta Intsu natist kinni krabas ja volaski ukse taha tõstis.
No ühesõnaga- Naabrinaine sai aru, et kõikide vaimse tervise huvides on mõistlik Intsu rihmastatuna hoida.
Ma käisin vaese vangiga siis juttu ajamas ka vahest, et vaesekest lõbustada ja Ints püsis nii kenasti oma rihmaga rõdu ukse küljes. Rihma otsas oli vedru ja vedru otsas karabiin. Ja karabiin oli uksepaku küljes. Naabritädi veel ütles minu Mutile, et ega see Ints nüüd uksepiita paigast ära ikka ei tõmba. Minu Perenaine, elutark inime, ütles mokaotsast, et ahah ja et eks me näe ja et loodame.
Ja täna oli meie üllatus suur, kui meie paokil ukse vahelt tormas sisse (ikka nagu vanadel headel aegadel) Ints, rihm taga lohisemas, vedrut ega karabiini polnud enam kuskil.
Minu Perenaine sai sissetungija kätte ja eskortis ta koju, sest rammumees oli vedru sirgeks tõmmanud ja vabastanud ennast häbiväärsest vangistusest. No ma ju ütlen- loomal ikka looma jõud. Ma pole vaatamas käinud, et mis seisus see uksepiit on. Vedru on igatahes sirgeks tõmmatud...
Mõtlesin, et kui Ints tohib ukselengi paigast tõmmata, siis ma proovin, ehk tohin mina teleka otsa ronida. Ei tohtinud. Kõigepealt karjus Perenaine mu peale võika häälega ja kui ma siis veel kord proovisin (no et vaadata, mis siis ikkagi juhtub, kui ma sõna ei kuula), siis Perenaine ütles napilt, et ok, tahtsid sõda, saad sõja ja pani tolmuimeja tööle. Minuarust on selline võte lubamatu. Ikkagi väga alatu on pisikese traumeeritud minu kasvatamiseks kasutada mootorrelvi.

Comments

Post a Comment

Popular Posts